Felda Iffco İş Ortakları ile Yaptığı İlk Toplantı ile Çok Konuşuldu

FELDA IFFCO, ‘‘Geleceğe Yatırım 2012’’ ana teması ile gerçekleşen ilk lansman toplantısında yeni girdiği pazardaki stratejilerini iş ortakları ile paylaştı. 19-21 Ekim tarihleri arasında Çeşme Altın Yunus Otel’de iş ortaklarını ağırlayan FELDA IFFCO, pazara iddialı girişi ve sürprizlerle detaylandırdığı toplantısı ile çok konuşuldu.

19-21 Ekim 2012 Çeşme;
Dünyanın en büyük palm yağı ihracatçılarından FELDA Global Group ve Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan 21 değişik iş kolunda faaliyet gösteren lider markaların kurucusu IFFCO ortaklığı ile kurulan grubun Türkiye’deki operasyonu olan FELDA IFFCO Türkiye,19-21 Ekim tarihleri arasında Çeşme Altın Yunus Otel’de iş ortaklarını adına yakışır bir organizasyon ile ağırladı.

Her detayı özenle düşünülüp hazırlanan "Geleceğe Yatırım 2012" temalı toplantıda FELDA IFFCO Türkiye’nin katıyağ ve margarin pazarına girmek için geçirdği 3 yıllık hazırlık süreci , iş ortakları ile beraber fethedecekleri pazarda ulaşmak istedikleri stratejik hedefler ve beklentiler güzel bir kurguyla iş ortaklarına aktarıldı. Bu uzun yolculukta mevcut pazarda nasıl büyüyeceklerinden, geniş ve konusunda tecrübeli bir ekip ile yapacakları yatırımlardan bahsedildi.

FELDA IFFCO Türkiye, sahada onaylanmış ürün portföyünü katma değerli ve inovatif ürün projeleri ile genişleteceğinin ve birçok yenilikler ile pazarda fark yaratacağının ve hedef pazarları iş ortakları ile beraber fethedeceklerinin sinyallerini de verdi.

2007 yılında tohumları atılan FELDA IFFCO operasyonu, 2009 yılında Türkiye’de yatırım kararı vererek faaliyetlerine başlamıştır. 2012 yılında ise margarin ve katı yağ üzerine yatırımlarını tamamlayarak üretim kapasitesini üç katına çıkartmış ve iş ortakları ile uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkmaya karar vermiştir. FELDA IFFCO Türkiye birçok değişik bitkisel yağın rafinasyonundan işlenmesine, dolumundan paketlenmesine kadar tüm süreçleri bünyesinden bulundurmaktadır. Ayçiçek, Mısır, Kanola, Soya, Pamuk, Palm ve Zeytinyağı gibi bitkisel yağların tümünü işleyebilmektedir. Margarin ve katı yağ üzerine yatırımlarını tamamlayarak üretim tesisi kapasitesini üç katına çıkaran FELDA IFFCO Türkiye, proseslerine son teknolojiye sahip yeni bir rafineri ile birlikte hidrojenasyon ve interesterifikasyon, margarin üretim ve dolum tesislerini de ilave etmiştir. FELDA IFFCO Türkiye’nin amacı yıllara dayanan bilgi birikimini paylaşarak Türk tüketicisine ve müşterilerine dünya kalitesinde ürünler sunmaktır.