Felda Iffco Yeni Yatırımının Bitişini Şirket Ortakları İle Kutladı

FELDA IFFCO TÜRKİYE, margarin ve katı yağ üzerine yaptığı, son teknolojiye sahip yatırımın tamamlanması ve ürünlerin piyasa sürülmesi münasebeti ile yılın ilk Yönetim Kurulu toplantısını 12 – 13 Mart tarihinde İzmir fabrikasında gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük palm yağı ihracatçılarından FELDA Global Group ve Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan 21 değişik iş kolunda faaliyet gösteren lider markaların kurucusu IFFCO ortaklığı ile kurulan grubun Türkiye’deki operasyonu olan FELDA IFFCO Türkiye, şirket sahiplerinin de içinde bulunduğu Yönetim Kurulu üyelerini İzmir fabrikasında ağırladı. 2010 yılında başlayan margarin ve katı yağ üzerine yapılan yatırımın son bulması ve ürünlerin piyasaya sürülmesi sebebiyle Yönetim Kurulu üyeleri eşliğinde fabrikanın bahçesine Ege’nin simgesi olan zeytin ağacı fidanları dikildi.

2007 yılında tohumları atılan Felda Iffco operasyonu, 2009 yılında Türkiye’de yatırım kararı vererek faaliyetlerine başlamıştı. 2012 yılı sonunda ise margarin ve katı yağ üzerine yatırımlarını tamamlayarak üretim kapasitesini üç katına çıkartmıştır. Proseslerine son teknolojiye sahip yeni bir rafineri ile birlikte hidrojenasyon ve interesterifikasyon, margarin üretim ve dolum tesislerini de ilave etmiştir.

Felda Iffco Türkiye’nin amacı Türk tüketicisine ve müşterilerine dünya kalitesinde ürünler sunmaktır. Bu doğrultuda stratejilerini ayrı ayrı belirlediği ve 4 ayrı satış kanalını ve bu kanallara ait 4 ayrı markasını da profesyonel bir ekip ile yöneten Felda Iffco Türkiye, iddialı girdiği sıvıyağ, margarin ve katı yağ pazarında rafine edilmiş bitkisel sıvı, katı yağlar ve margarinleri, endüstriyel müşterilere, ev dışı tüketim noktalarına ve yurtiçi perakende noktalarına satmaktadır. Bunun dışında Felda Iffco Türkiye, Afrika, Orta Doğu, Amerika ve Balkan ülkelerine Filza markasıyla Türkiye’den ihracat yapmaktadır.