'Felda Iffco' En Hızlı Büyüyen İlk 100 Şirket Arasında!

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belli oldu. 26 ili kapsayan bu illerden firmaların katılımıyla gerçekleşen ‘’Türkiye 100 Projesi’’ sıralamasında FELDA IFFCO Gıda Sanayi 15. oldu.

Dünyanın en büyük palm yağı ihracatçılarından FELDA Global Group ve Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan 21 değişik iş kolunda faaliyet gösteren lider markaların kurucusu IFFCO ortaklığı ile kurulan grubun Türkiye’deki operasyonu olan FELDA IFFCO Türkiye,Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesinde 15. sırada yer aldı.

Margarin ve katı yağ üzerine uzmanlığı ile bilinen FELDA IFFCO, 2009 yılında, İzmir Atatürk Sanayi Bölgesinde kurulmuştur. FELDA IFFCO 2012 yılında tüm yatırımlarını tamamlayarak üretim tesisi kapasitesini üç katına çıkarmıştır. Proseslerine son teknolojiye sahip yeni bir rafineri ile birlikte hidrojenasyon ve interesterifikasyon, margarin üretim ve dolum tesislerini de ilave etmiştir. Başka bir deyişle firma birçok değişik bitkisel yağın rafinasyonundan işlenmesine, dolumundan paketlemesine kadar tüm süreçleri bünyesinde bulundurmaktadır. Aynı zamanda Ayçiçek, Mısır, Pamuk, Palm ve Zeytinyağı gibi bitkisel sıvı yağların tümünü işleyebilmektedir.

Türkiye 100 şirketleri, satış gelirlerini, 2010-2012 döneminde ortalama yüzde 371 artırdı. Felda Iffco ise bu sıralamada 2010-2012 yılları arasında gerçekleştirdiği %425’lik büyümeye istinaden 15. sırada yerini almıştır.