Felda Iffco Minik Ziyaretçilerini Ağırladı

Felda Iffco, “Güvende Anne Babalar, Güvenli Yarınlar İçin” isimli organizasyon ile 28 Mayıs Cumartesi günü çalışanlarının 6-12 yaş arası çocuklarını İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında ağırlayarak unutulmayacak bir güne imza attı.

Çalışanları için güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmayı ilke edinen Felda Iffco, “Güvende Anne Babalar, Güvenli Yarınlar İçin” sloganından yola çıkarak şirket çalışanlarının çocukları için hem eğlenceli hem de eğitici bir organizasyon hazırladı. Türkiye’nin dört bir yanındaki çalışanlarının çocuklarını; İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında bir araya getiren Felda Iffco, çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.

Kendi isimlerine özel olarak hazırlanan davetiyeler ile fabrikaya davet edilen minikler, anne ve babalarının iş ortamlarını; nerede ve hangi şartlarda çalıştıklarını yerinde görme fırsatı buldular. Çocuklar, hiçbir detayı kaçırmayan Felda Iffco görevlileri ve Felda Iffco organizasyon sahipleri tarafından karşılandı. Minik ziyaretçiler, güne; Pazarlama Müdürü İdil Akbaba’nın şirket tanıtım ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Okan Öztürk’ün iş sağlığı ve güvenliği sunumu ile başladı. Çocuklar, ebeveynlerinin işleri ile ilgili akıllarındaki birçok soruya Pazarlama Müdürü İdil Akbaba’nın zevkli sunumu ile yanıt buldu. Anne, babalarının güvenli bir ortamda çalışması için iş sağlığı ve güvenliği konusu ile paralel, fabrika kurallarından yola çıkarak çocuklara güvenli ve sağlıklı bir yaşam için onlarında günlük hayatta uymaları gereken kurallar yaş gruplarına uygun bir şekilde aktarıldı.

Sunum sonrası iş sağlığı ve güvenliği gereği minik baret ve reflektif yeleklerini giyen çocuklar, görevli Felda Iffco çalışanları ve rehber öğretmenler eşliğinde fabrikayı gezdiler. Fabrika gezisinde, çocuklara; anne babaların daha güvenli bir çalışma ortamında çalışması için Felda Iffco tarafından alınan önlemler ve uyulması gereken kurallar anlatıldı. Fabrika gezisi sırasında, bir fabrika olarak çevreyi nasıl koruduğumuzu; nasıl önlemler aldığımızı miniklere anlatan Felda Iffco yetkilileri, doğayı koruma bilincini; hep birlikte yenilen lezzetli bir yemek sonrasında “Mutluluk Ormanı” adlı tiyatro oyunu ile pekiştirdi. Soluksuz izledikleri oyununun ardından, miniklerin zihinlerinde doğa sevgisinin daha kalıcı olmasını sağlamak için çam fidesi armağan edildi.

Felda Iffco yetkilileri etkinliğin geleneksel hale getirileceğini ve şirket politikası temel taşlarından İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarının, çalışanların ailelerine kadar uzanarak bu bilinci daha da geliştirmeyi hedef aldıklarını belirttiler.