Felda Iffco Gıda Sanayi Türkiye'nin ilk 500 ve Ege Bölgesi'nin ilk 100 DEV Kuruluşları Arasına Girdi

Türkiye’de bitkisel gıda yağları sektöründe, 2009 yılından beri üretim yapan Felda Iffco Gıda Sanayi A.Ş. , 2015 verilerine göre, hem ISO ilk 500 listesine, hem de EBSO Ege Bölgesi ilk 100 listesine girerek sektördeki hızlı yükselişini gözler önüne sermiş oldu.

FELDA IFFCO, Malezya’nın en büyük tarım kuruluşlarından FELDA ile Merkezi Dubai’de bulunan 21 değişik gıda iş kolunda yatırımı bulunan, yılda 6 milyon ton ürün üreten lider markaların kurucusu IFFCO’nun Türkiye’deki ortak yatırımıdır.

Gıda sektöründe, ev dışı tüketim noktaları için pastacılık yağları ve büyük endüstri gıda üreticileri için ise endüstriyel gıda yağları üreten ve pazarlayan FELDA IFFCO, yurtiçindeki birçok müşterisinin ihtiyaçlarına katma değerli ürünleriyle cevap verirken, Türkiye’nin yanı sıra başta Orta Doğu, Uzak Doğu, Afrika, Amerika ve Balkan ülkeleri olmak üzere yurtdışına da kendi markasıyla ihracat yapmakta. İhracattaki başarısını ise geçen senelerde ülkeye kazandırdığı döviz sayesinde hak kazandığı altın madalya ile kanıtlamıştı.

FELDA IFFCO, Türkiye’ye yatırım yaptığı günden bu yana emin adımlarla zirveye tırmanışını bitkisel yağ sektöründe kurduğu doğru stratejilerle gerçekleştirdi. Sektördeki bu başarılı adımlarını büyük bir istikrar ve ivme ile devam ettirdi ve Istanbul Sanayi Odası ilk 500 sanayi devlerinden biri olarak başarısını kanıtladı. ISO 500’deki, gıda firmaları sıralamasında ilk 85 firma arasına giren FELDA IFFCO Türkiye, şirketin global ortakları tarafından da takdir ve gururla karşılandı. Başka bir deyişle, Türkiye’deki Felda Iffco operasyonu, global olarak da bir başarı hikayesi olarak nitelendirildi.

Ege Bölgesine 2009 yılında üretim tesisini kurup bölgeye ciddi istihdam sağlayan FELDA IFFCO, EBSO’nun sıralamasında üretimden satışlarına göre ilk 100’deki gıda üreticileri arasında 8. sırada yerini aldı. Bu başarısını, rekabet ortamında kalite bilinci ile müşterilerinin ve iş ortaklarının değişen ve gelişen ihtiyaçlarına izleyip; garantili ve katma değerli ürün ve hizmeti onlara sunmayı kendisine ilke edinmesine borçludur.

Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin sanayi devlerinin arasına girmesi, Türkiye’deki yatırımı daha 5 yıl önceye dayanan FELDA IFFCO’nun, sektöre aslında ne kadar sağlam temel attığının bir sonucu olarak değerlendirilmektedir.